Pups

Af en toe fokken wij uit weloverwogen combinaties een nest pups. Goede gezondheid, een mooi exterieur en een vriendelijk karakter zijn eigenschappen die wij nastreven. Wij fokken minimaal volgens de richtlijnen van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland.

Er moet altijd een goede reden zijn om een nest pups op de wereld te zetten. Dat zou naar mijn mening nooit een financiƫle reden mogen zijn: dat gaat ten koste van kwaliteit. Er moet een hoger doel zijn, een fokker moet iets voor ogen hebben. Wat dat is: daar valt natuurlijk over te twisten. En alle plannen komen ook niet altijd uit. Dat is ook het interessante aan de fokkerij: het is geen absolute wetenschap. Het blijft een natuurlijk proces en dat heb je niet in de hand. Ons doel is een gezonde rastypische Rhodesian Ridgeback met een evenwichtig karakter. Voor mij persoonlijk voeg ik daar aan toe de liefde voor bepaalde bloedlijnen binnen ons ras.

We vinden het belangrijk dat de toekomstige eigenaren goed hebben nagedacht over de aanschaf van een Rhodesian Ridgeback. Het ras is niet geschikt voor iedereen. Het is een zeer actieve hond en hij heeft dan ook veel beweging nodig. Een blokje om is niet genoeg.
Ook vinden we het belangrijk dat de hond niet te lang achtereen alleen thuis is. Wanneer u interesse of vragen heeft, kunt u contact met mij opnemen. Van mij mag u verwachten, dat de pup met liefde en toewijding is grootgebracht, meerdere malen volgens een ontwormingsschema is ontwormd, nagekeken en ingeƫnt door de dierenarts, en voorzien van een internationaal hondenpaspoort. Ook is er altijd nestcontrole van moeder en pups door de Rhodesian Ridgeback Club Nederland. Van zowel het totale nest, de omstandigheden maar ook van iedere individuele pup wordt een verslag gemaakt door twee nestinventariseerders.

Download verenigingsfokreglement